Hotel Rusca

Atractii turistice

Judetul Hunedoara este pastratorul a peste 400 de obiective de interes turistic: monumente istorice, de arta, si stiintele naturii - incepand cu perioada preistorica si continuand cu perioada dacica, romana, feudala si moderna.

Fiind cazati la hotelul nostru puteti vizita urmatoarele obiective turistice:

Hunedoara

Castelul Corvinilor este un monument arhitectural din secolul XIV si impresioneaza prin prezenta sa, ce domina orasul Hunedoara. Pentru cei atrasi de evul mediu, castelul reprezinta un monument singular in Romania si printre cele mai atractive din spatiul european.

Ridicat pe locul unei vechi intarituri, pe o stânca la picioarele careia curge pârâul Zlasti, castelul este o constructie mareata, cu acoperisuri inalte si divers colorate, cu turnuri si turnulete, ferestre si balcoane impodobite cu dantelara pietrei cioplite.

Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de constructie diverse, a prezentei unor inovatii în plan militar si civil, precum si vietii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Puteti vizita: salonul cavalerilor, salonul dietei, sala tezaurului, turnul Capistrano, capela gotica (din secolul XV), galeria turnului Neboisa.
In curtea castelului, se afla o fântâna adânca de 30 de metri. Dupa legenda, aceasta fântâna ar fi fost sapata de trei prizonieri turci, carora li s-a promis libertatea daca vor ajunge la stratul de apa.

Deva

Cetatea Devei, Castelul Magna Curia, unde este localizat acum Muzeul Satului, statuia lui Decebal (regele poporului dac), statuia lui Traian (Imparatul Roman), Manastirea Franciscana.

Hateg

Castelul si Biserica Reformata din Santamarie-Orlea situate la 4 km sud de Hateg. Biserica, construita in secolul XIII, pastreaza inca picturile si elementele arhitecturale gotice originale.

In partea de sud-vest a Hategului, puteti vedea ruinele Cetatii Colt si Biserica Colt; Manastirea Prislop (fondata in 1404); Biserica din Strei (jumatatea secolului XIII). Pentru iubitorii de munte, se poate accesa de aici Masivul Retezat, unul dintre cei mai frumosi munti din Europa de Est.

 

Densus

La 13 km de Hateg - se afla Biserica Sfantului Nicolae construita in secolul XIII cu piatra luata din ruinele Romane din Ulpia Traiana Sarmisegetuza. Ruinele din Ulpia Traiana Sarmisegetuza, capitala Daciei Romane , este aproape cel mai interesant obiectiv turistic din zona. Aici puteti vizita cladirile orasului, amfiteatrul, palatul Augustal, Forumul, templele dedicate lui Aesculap si Hygia, Muzeul Arheologic.

Orastie

Muzeul de Arta Folclorica (obiecte din lemn, icoane pictate pe sticla, costume traditionale vechi) Biserica Reformata (din secolul XII), Cetatea (din secolul XV), Monumentul Palia , Catedrala Orthodoxa. Orastia reprezinta punctul de plecare pentru cetatile Dacice: Sarmisegetuza Regia, rezidenta de formare pentru regii poporului dac, Burebista and Decebal, Cetatea din Costesti (la 18 km de Orastie), Peretii din piatra ai cetatii Blidaru (la 4 km de Orastie).

 

 

 

Brad

Muzeul Aurului.

 

 

Calan

Izvor mineral construit pe platoul vechii asezari Romane numita Aquae, din cauza bogatiei in apa minerala.

 

Atractii Turistice

Camerele noastre

Facilitati Hotel