Hotel Rusca

Attrakciók

Hunyad megye több mint 400 turisztikai érdekesség megorzoje: történelmi, muvészeti és természettudományi emlékmuvek – az oskori idoszakból kezdodoen és a dák, római, feudális és modern korszakokkal folytatva. Ha szállodánkban szállnak meg, megnézhetik a következo turisztikai érdekességeket.

Hunedoara

A Hunyadiak Kastélya a XIV. század építészeti emlékmuve amelynek jelenléte megkapó, és Vajdahunyad városát uralja. Azok számára, akiknek vonzó a középkor, a kastély az európai térben a legérdekesebbek közül egyet és Romániában egyedi muemléket jelent.

A kastély, amely egy régi erodítmény helyében épült, egy sziklára, mely alatt a Zlasti patak folyik, egy nagyszeru építmény, magas és különbözo színekben pompázó tetokkel, tornyokkal és tornyocskákkal, az ablakok és az erkélyek faragottkocsipkével diszítettek.

 

A muemlék különleges báját a vegyes építménystílusok, a polgári és katonai téren jelenlevo újítások, valamint a 400 éven át élénkíto pezsgo udvari élet eredményezik. Meglátogathatják: a lovagok termét, a diéta termét, a kincstárat, a Capistrano tornyot, a gótikus kápolnát (a XV. Századból), a Neboisa torony folyosólyát.

A kastély udvarában egy 30 méter mély kút található. A monda szerint a kútat három török fogoly ásta, akiknek szabadságukat igérték, ha a vízréteget elérik.

 

Deva

Déva Vára, Magna Curia Kastély, ahol a Falu Múzeuma található, Decebal szobra (a dákok királya), Traian szobra (a Római Császár), a Ferences Kolostor.

Hateg

Oraljaboldogfalvai (Sântamarie-Orlea) Kastély és Református Templom, amelyek Hátszegtol 4 km-re helyezkednek el. A templom, amely a XIII. Században épült, még orzi az eredeti festményeket és gótikus építészeti elemeket.

Hátszeg délnyugati részén láthatók a Colt Kastély romjai éa a Colt Templom, Prislop Kolostor (1404-ben alapított), a zeykfalvi (Strei) Templom (a XIII. század fele). A hegykedvelok innen hozzáférhetnek a Retezat Hegységhez, amely Keleteurópa legszebb hegyei közé tartozik.

 

Densus

13 km-re van Hátszegtol – itt található az a templom, amely a XIII. században épült a római Ulpia Traiana Sarmisegetuza romokból vett kövekkel.

Az Ulpia Traiana Sarmisegetuzában, a római Dácia fovárosában található romok a környék legérdekesebb turisztikai látnivalóját képezik. Itt meglátogathatják a város épületeit, az amfiteátrumot, az Augustal palotát, a Fórumot, Aesculapnak és Hygiának felajánlott templomokat, a Régészeti Múzeumot.

 

Orastie

Népmuvészeti Múzeum (fából készült tárgyak, üvegre festett ikonok, régi hagyományos viseletek), a Református Templom (a XII. századból), a Vár (a XV. századból), a Palia Emlékmu, az Ortodox Székesegyház.

Szászváros kiindulópontot jelent a dák várak esetében: Sarmisegetuza Regia, a dák nép királyainak kialakulási helye, Burebista és Decebal, a kosztesdi (Costesti) Vár (Szászvárostól 18 km-re), a Blidaru vár kofalai (Szászvárostól 4 km-re).

 

 

 

 

Brad

Az Arany Múzeuma.

 

 

Calan

ásványvízforrás, amely a régi római, ásványvízbosége miatt Aquae-nak nevezett település fennsíkján épült.

 

Română (România)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)Hungarian (formal)Italian - Italy

Attrakciók

Elszállásolás

Szálloda felszereltsége